Kuyucak'a bağlı Gencelli Mahallesi'nde bulunan Gencelli Ortaokulu'nda Bilim Fuarı düzenlenirken, fuarın açılış töreninde Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, öğrencileri yalnız bırakmadı.
İzmir Depremi'nde yaşanan can ve mal kayıplarından etkilenerek harekete geçen Aydınlı 8. sınıf öğrencisi Muammer Soylu Yiğiter, 'yıkılmaz bina' projesini geliştirdi.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent içerisinde faaliyetlerini sürdüren Karya Farma HBX AR-GE (BAP)Bilimsel Araştırmalar Projeleri ekibi bu defa çekirdek yapısı ile incire benzeyen Aydın ve çevresinde oldukça fazla yetişmesine rağmen değerlendirilmeyen beyaz dutu inceledi.
Aydın'da 80 farklı okuldan 100 standın yer aldığı Aydın Teknoloji Şenliği'nde, öğrenciler çevrelerindeki sorunlara yönelik hazırladıkların projeleri görücüye çıkardı.
Aydın'ın Kuyucak İlçesi kırsal Başaran Mahallesi'nde ilk defa Bilim Fuarı yapıldı. Fuara katılan Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, öğrencilerin hazırladığı bilim projelerine büyük ilgi gösterdi ve öğrencilere teşekkür ederek projelerin devamını istedi.
Aydın'ın Nazilli ilçesinde liselerin hazırladığı 30 özel projeden oluşan 'Bilim Şenliği' büyük ilgi gördü.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi üreticilere daha iyi hizmet vermek amacıyla yeni almış olduğu ICP-OES cihazı ile analiz işlemlerine başladı.
Kuşadası Belediyesi tarafından Habitat Derneği ve sosyal medya iş birliğinde ileri teknoloji ve girişimcilik eğitimleri vermek amacıyla açılan Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi, 'Metaverse ve NFT' nedir?' isimli panele ev sahipliği yaptı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in de yer aldığı panelde Dr. Erdem Erkul tarafından katılımcılara her iki teknolojik kavram hakkında detaylı bilgi verildi.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke İşletme Fakültesi Yapay Zeka Topluluğu'nun, Big Data Turkey ile yaptığı iş birliği çerçevesinde topluluk öğrencilerine 20 saatlik bir Yapay Zeka Kampı düzenlendi.
Geçtiğimiz ay Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)'nın 1 milyon dolar ödüllü 'Derin uzay gıda yarışması'na yaptığı hazırlıklarla gündeme gelen Karya Farma HBX AR-GE (BAP)bu defa operasyonel ekipler için yeni bir çalışma başlattı. Endemik bitkiler üzerine yaklaşık 15 yıldır çalışan ve bu süreçte 17 patent almayı başaran Karya Farma HBX Ar-Ge Koordinatörü Hakan Başlık, HBX-2371T13 [TRX-323] serisi ile başta asker, polis olmak üzere savunma sektöründe, ardından kurtarma ve söndürme teşkilatlarında kullanılacak bir ürün üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)'nın uzaya çıkanların beslenme sorununu çözmek amacıyla başlattığı 1 milyon dolar ödüllü yarışma için Aydın'da çalışmalar başladı. Bilimin Efeleri, uzaya gidenlerin beslenme sorununu HBX2371-immünextraT13 adlı buluşuna bıldırcın yumurtasındaki besinleri transfer ederek çözmeyi amaçlıyor.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğretim üyeleri Mersin'de bir ciğerotu türünü keşfederek bilim camiasına tanıttı.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)'nın 1 milyon dolar ödüllü başlattığı Türkçe karşılığı 'Derin uzay gıda yarışması' olan uzayda uzun süreli beslenebilmeyi sağlayacak yarışma ödülüne Aydın talip oldu. ADÜ Teknokent'te Karya Farma HBX AR-GE (BAP) adıyla çalışmalarını sürdüren firma bu kapsamda yaklaşık 15 yıldır çalışmalarının olduğunu belirterek ödüllü yarışmaya da bu çalışmaları ile katılacaklarını açıkladı.
ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye'nin 10 ilinde şarj istasyonu kurmak için harekete geçti. Tesla'nın resmi internet sitesindeki bilgilere göre kurulacak olan şarj istasyonlarının konumu da paylaşıldı.
Aydın'ın Nazilli ilçesinde Menderes Anadolu Lisesi tarafından 8. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yoğun katılımla açılırken, fuarda 22 proje sergilendi.
Efeler Kaymakamlığı koordinesinde başlatılan e-Efeler Tarım projesi, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onay aldı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin çocuk dostu belediyecilik anlayışı ile 2013 yılında hayata geçirilen Bilim ve Deney Evi, çocukları bilimin sonsuz dünyası ile tanıştırmaya devam ediyor. Farklı yaş gruplarına sahip bireyleri ağırlayan Bilim ve Deney Evi, çocukların dünyalarında bilim ve teknolojiyi anlaşılır ve ulaşılır kılmak, denemeye ve keşfetmeye teşvik etmek için hizmetlerini sürdürüyor.
Aydın başta olmak üzere İstanbul ve Türki Cumhuriyetlerinde bilimsel çalışmalarını 13 yıldan bu yana sürdüren Karya Farma HBX AR-GE (BAP) 17. patentine ulaştığını açıkladı. HBX AR-GE (BAP) Bilimsel Araştırmalar Projeleri Koordinatörü Hakan Başlık, bu defa bamya ve ebegümeci üzerinde yaptığı çalışmalarla HBX-MES adını verdiği mantar, egzama ve sedef hastalıklarında kullanılması için hijyenik bir sıvı üretti.
Dünyada ilk telefon konuşmasının üzerinden bugün itibariyle 150 yıl geçerken geride kalan 1.5 asırlık süreçte telefon sisteminde de onlarca değişim oldu. Bir zamanlar yerleşim yerlerinde ve çeşitli merkezlerde gelişmişliğin sembolü olarak görülen ankesörlü telefonlar da zamana yenik düşünce, jetondan sonra ankesörlü telefonlardaki kontörlü telefon kartları da hayatımızdan çıktı.